PitaPata Cat tickers G o n d o l a t gombolyag: Az eső is végre eleredt

2011. április 28., csütörtök

Az eső is végre eleredt

Nem mintha nagyon szeretném, de a növekvő palántáknak szükségük van a vízre...és különben is, azt mondják, hogy az eső szerencsét hoz. :):) Legalábbis remélem.
Haladgatok az elvégzendő dolgaimmal, pl. ma sikerült összeszednem minden feladatot és kiértékelési szempontot az elvégzendő gyermekvizsgálathoz. (y) (Jó pár órás guglizásba és ctrlC-be és ctrlV-be került.;D)
...úgy érzem rámférne egy kis séta, séta a szemerkélő esőcseppek között. Huhh...mi vár rám még a jövő héten...komolyabban el kell beszélgetnem 1-2 emberrel, és a végére kell járnom a szóbeszédeknek....megint jöhet a magyarázkodás, és nem azért, mert "bűnös" vagyok, hanem azért,mert senkit sem akartam megbántani, főleg úgy, hogy az egésznek semmi alapja.

...bonyolult az élet....

El kell viselni jellemünket, alaptermészetünket, melynek hibáin, önzésén, mohóságántapasztalás és belátás nem változtatnak. El kell viselnünk, hogy vágyainknak nincs teljes visszhangja a világban. El kell viselni, hogy akiket szeretünk, nemszeretnek bennünket, vagy nem úgy szeretnek, ahogy mi reméljük. El kell viselni az árulást és a hűtlenséget, s ami a legnehezebb minden emberi feladat között, el kell viselni egy másik ember jellembeli vagy észbeli kiválóságát.

/Márai Sándor/

Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon - egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.

/Ralph Waldo Emerson/






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése