PitaPata Cat tickers G o n d o l a t gombolyag: Advent 3. vasárnapja

2011. december 12., hétfő

Advent 3. vasárnapja



 Fahéjas tallérok:
-hozzávalók:
*12,5 dkg puha margarin
*7dkg porcukor
*12dkg étekezési keményítő
*1 tasak vaníliás cukor
* 1/2 tk. őrölt fahéj
-----------------------------
A margarint habosra keverjük 5dkg porcukorral. Összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Evőkanalanként a margarinos krémbe dolgozzuk. Letakarjuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.


1. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk két sütőlemezt sütőpapírral. A tésztából lisztes kézzel kb. 40 db cseresznye nagyságú golyót formázunk, és távolságot hagyva közöttük a két tepsire rakosgatjuk. Villával ellapítjuk úgy, hogy a villát időnként lisztbe mártjuk.

2. A süteményeket kb. 12-15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Megszórjuk a maradék procukorral és tálaljuk.

forrás: Kiskegyed konyhája 2007.december-2008 január

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése